גם אתם מבקשים מהבריסטה "הרבה קצף" ומתבאסים שהוא נגמר ומגיע שלב הקפה עצמו? כנראה שאתם כמו תמתי מכורים לשכבת קצף עבה קרמית ומפנקת על הקפה שלכם ויש לנו חדשות טובות בשבילכם – אפשר לשחזר אותה לבד בבית וממש אין צורך בתואר בריסטה כדי לעשות את זה. איך, למה וכמה? כל התשובות בשורות הבאות.
נראה כי מגיל קטן אנחנו מחווטים לאהבה לדברים מוקצפים, החל מקצף בועות הסבון באמבטיה, דרך קצפת מתוקה ועד לשכבת הקצף החמה המגיע עם הקפה – אך כיצד מתרחש קסם ההקצפה? עם כל הכבוד למיני הקצפים השונים, אנחנו נתמקד בקצף של חלב. הקצפת חלב היא למעשה פעולה של הכנסת אוויר לתוך הנוזל ויצירת מרקם "קרמי". בבתי הקפה עושים שימוש בקיטור לוהט וכך מקבלים גם חלב חם ומוכן לשימוש, מקציפים חשמליים עושים זאת בעזרת ערבוב מהיר של החלב ומקציפים ידניים מבוססים על טכניקות שונות אך עיקרון העבודה דומה – להכניס אוויר לתוך החלב ולהרטיב אותו תוך כדי הפעולה, בדר"כ בסיבוב.
מה תעשו עם החלב המוקצף זה כבר נתון לכם ולמידת הדמיון והיצירתיות שלכם, אך בעיקרון תוכלו לשדרג כל משקה שתכינו מעתה, תוכלו להוסיף לקפה שכבה של קצף ולדמיין שאתם בבית קפה, תוכלו להפוך כל שוקו לשוקו שוויצרי יוקרתי ואם ברשותכם מכונת אספרסו או מקינטה, תוכלו להכין קפוצ'ינו עם שכבת קצף עבה המתקרב לזה שתקבלו בבית קפה.
בגלל שעיקרון הפעולה של הקצפת חלב דיי דומה בכל אחת משיטות ההכנה, גם בשימוש במקציפים ידניים ניתן לקבל תוצאות טובות וקצף גבוהה, סמיך ויציב. למעשה, המקציפים הידניים אינם נופלים מהמקציפים החשמליים והשימוש בהם מגלם בתוכו מספר יתרונות כאשר הבולטים שבהם הם הקומפקטיות, נוחות השימוש והקלות שבה אפשר לנקות אותם לאחר השימוש. תהליך הכנת הקצף אינו מסובך ואינו מצריך מיומנות כלשהי, כל שעליכם לעשות הוא להתחקות אחר הצעדים הבאים:
אם הגעתם עד לכאן ואתם מחפשים מקציף ידני, הגעתם למקום הנכון. בחנות שלנו תוכלו למצוא מגוון של מקציפי חלב ידניים וחשמליים ובאותה הזדמנות תוכלו ליהנות גם פולי קפה משובחים, מוצרים להכנת קפה איכותי ועוד. לצפייה בקטלוג המקציפים לחצו כאן >>>