חשיבות המטחנה בתהליך הכנת כוס הקפה


במהלך המחקר לחיפוש מכונת הקפה המושלמת אנחנו שוברים את הראש הרבה בחיפושים והמלצות, אני אומר שלפני שקניתם מכונה טובה  צריכים לבדוק קודם איזו מטחנה אנחנו משתמשים.

חשיבות גודל ואיכות הסכינים משפיעים בצורה דרסטית על תהליך חליטת הקפה.

ככל שהסכינים של המטחנה יהיו יותר גדולים ועשויים מחומר עמיד יותר כך נוכל לשלוט בצורה יותר מדוייקת על תהליך החליטה .  

ישנם כמה סוגים של מטחנות.

מטחנת להבים- מתאימה לטחינת קפה שחור ותבלינים, התוצאה שנגיע אליה לא תהיה אחידה. לא מתאים לאספרסו

מטחנת סכינים קונית- שיטת עבודה כמו בפלפליה, שיטת דיוק גבוהה כאשר עשוי מחומר איכותי.

מטחנת סכינים שטוחות- בשימוש בעיקר במכונות מקצועיות, רמת דיוק גבוהה. 

צריך לזכור שאין לנו הרבה השפעה( במיוחד בבית) על לחץ המכונה וטמפרטורה המים .

אך יש לנו השפעה גדולה על טחינת הקפה:


כמות- ככל שכמות הקפה תהיה גדולה יותר כך הקפה יזרום לאט יותר.

הידוק- ככל שההידוק יהיה עדין יותר כך הקפה יזרום מהר יותר .

טחינה- ככל שהטחינה תהיה עבה יותר כך הקפה יזרום מהר יותר.

אז מה לקנות בכל זאת??? הכל תלוי בתקציב!!!