מקינטה מה הקטע?


הרבה אנשים שואלים אותי את השאלה הכי מחמיאה בעולם: איך אני מגיע לקפה כזה בבית? התשובה שלי בדרך כלל זה חיוך מובך ואז האמת ( המרה יש לומר ) , לא תגיע.....

אז נשאלת השאלה המתבקשת: ומה אתה שותה בבית ? פה אני עונה בגאווה - מוקה ( או איך שאנחנו קוראים לה: מקינטה )

רגע, אפשר להגיע עם המוקה לאותה איכות כמו הכוס קפה שאני שותה? זהו שלא ! אבל, בעזרת מוקה אפשר להכין כוס קפה נהדר בעזרת שמירה על כמה כללים פשוטים.

אז ככה: 

קודם כל צריך לדעת איך לטחון קפה למקינטה,חשוב מאוד להקפיד על טחינה קצת יותר עבה מאספרסו.

 אני בדרך כלל ממליץ על תערובות עם עדיפות למתיקות קלה אך כל קפה שתאהבו יתאים .

למלא מים ,בעדיפות לרותחים, במיכל התחתון עד חצי ס"מ מתחת לשסתום הלחץ ( במקינטות הטובות יותר יש דיזה ולא שסתום).

למלא קפה במסננת עד שהוא עולה על פני המסננת אך לא מכסה את צידיה.

להבריג את המיכל העליון והתחתון.

לשים על הגז לשתי דקות או עד ששומעים את המוקה מבעבעת

לערבב את הקפה ולמזוג לכוס. 

תהנו