אם תשאלו אותנו (וכדאי לכם לשאול אותנו, כי אנחנו די מבינים בקפה) יש מספר גורמים המשפיעים ישירות על טעם הקפה - טחינה נכונה ובסמוך למועד ההכנה היא אחד מהם. אך גם אם לא עולה בידכם לקנות מטחנה חשמלית, המטחנות הידניות הן אופציה מעולה שיכולה לספק לכם תוצאות טחינה מדויקות וללא מאמץ רב. מדוע צריך בכלל לטחון את הקפה, ממה צריך להיזהר לאחר הטחינה ולמה העובי כן קובע? על כל השאלות הללו ננסה לענות במאמר הבא.

למה בכלל לטחון את הקפה? 

נתחיל מההתחלה וננסה להבין מדוע בכלל צריך לטחון את הקפה. ברמה העקרונית אפשר להכין קפה מפולים שלמים, התהליך דורש ניסיון וזמן, ברב המקרים התוצאה שתתקבל תהיה מימית ו/או שרופה. כמו כן, בלתי אפשרי להכניס את פולי הקפה לידית חליטה, מקינטה, פילטר וכדומה. טחינת הפולים לאבקה, מגדילה את שטח הפנים של חלקיקי הקפה, מאפשרת למים לשהות ולחדור ביתר קלות בניהם ולמצות את הקפה בצורה אידיאלית. הטחינה מדגישה את טעמיו הרבודים של הקפה ומבליטה את התכונות שנרצה להרגיש מאוחר יותר בשלב השתייה. 

מרוץ נגד הזמן  

מרגע שטוחנים את הפולים לאבקה מתחילה הדרמה האמיתית, אבקת הקפה באה במגע עם אוויר והדבר גורם לה לאבד אט אט את טעמה ואת טריותה. לכן מומלץ לטחון את הקפה ממש בסמוך למועד ההכנה. כאן נכנסות לתמונה מטחנות הקפה הידניות, בעוד שבתי קפה מקצועיים מחזיקים במטחנות קפה חשמליות גדולות יחסית, לאדם הסביר אין צורך או מקום במטחנה גדולה שכזו והמטחנות הידניות מספקות את הסחורה בצורה מוצלחת ותוך שמירה על קומפקטיות ונוחות שימוש גבוהה. 

לרדת לעובי הטחינה  

לפני שאתם מתחילים לטחון קפה ללא הכרה, יש דבר נוסף שחשוב מאוד לדעת - עובי הטחינה. ישנן עשרות דרכים שונות להכנת קפה ולכל דרך הכנה יש להתאים את עובי הטחינה הנכון עבורה על מנת לקבל כוס קפה מדוייקת לשיטה. לצורך העניין, קפה בטחינה גסה מתאים לקפה פילטר מסוגים שונים, טחינה בינונית מתאימה למקינטה, טחינה דקה מתאימה להכנת אספרסו במכונה ועבור קפה בוץ יש לטחון את הקפה לרמה עדינה ודקה מאוד. ישנן מטחנות ידניות המאפשרות כיוונון של רמת הטחינה, אך ישנן מטחנות המיועדות לרמת טחינה אחידה ולאופן הכנה ספציפי – שימו לב לזה בטרם הרכישה. חשיבות גודל ואיכות הסכינים משפיעה בצורה דרסטית על תהליך חליטת הקפה, ככל שהסכינים יותר גדולים ועשויים מחומר עמיד יותר כך נוכל לשלוט בצורה מדוייקת על תהליך הטחינה והחליטה. ישנם כמה סוגים של מטחנות: מטחנת להבים- מתאימה לטחינת קפה שחור ותבלינים, התוצאה שנגיע אליה לא תהיה אחידה, לא מתאימה לאספרסו. מטחנת סכינים קונית- שיטת עבודה כמו בפלפליה, חומר איכותי ולכן שיטת הדיוק גבוהה. מטחנת סכינים שטוחות- בשימוש בעיקר במכונות מקצועיות, רמת דיוק גבוהה מאוד. -חשוב לזכור שאין לנו השפעה (במיוחד בבית) על לחץ המכונה וטמפרטורת המים, אך יש לנו השפעה ישירה על טחינת הקפה. 

איפה קונים מטחנה ידנית?  

מטחנת קפה ידנית היא אינה מוצר נפוץ ביותר וסביר להניח כי תוכלו למצוא אותה אך ורק בחנויות מוצרי קפה מקצועיות - ממש כמו החנות שלנו! ב-"קפה תמתי" תוכלו לרכוש מגוון של מטחנות קפה ידניות וחשמליות, מפוארות ופשוטות, הכל באיכות גבוהה ומחירים אטרקטיביים. באותה הזדמנות תוכלו ליהנות גם מקפה משובח ומגוון רחב של מוצרי קפה חיוניים להכנת קפה מושלם גם בבית. לרשותכם העמדנו אתר אינטרנט לקנייה מקוונת ישירה, אך נשמח לראותכם בחנות שלנו הממוקמת ממש בכניסה לשוק הכרמל. לצפייה בקטלוג המטחנות הידניות לחצו כאן >>>מדוע צריך