קפה- כמה טרי ככה חשוב!  

לא תאמינו כמה משפיע טריות הקפה על טעמו של התוצר הסופי, וכאשר אנחנו אומרים טריות אנחנו מתכוונים לטריות הפולים עצמם, לטריות הקלייה ולטריות האבקה לאחר הטחינה. מהו המקור של הקפה הטרי, איך תוכלו לשמור על טריות הפולים שלכם והיכן קונים את הקפה הטרי והטוב בישראל? כל התשובות ועוד, במאמר הבא. 

מקור הקפה  

סיפורו של הקפה מתחיל במטעי הקפה השונים הפזורים במדינות הסמוכות לקו המשווה, שם סורר האקלים האולטימטיבי, הגובה המתאים, לחות ונוזלים החיוניים לגידול פרי הקפה. כאשר מבשיל הפרי, אשר צורתו עגולה וקטנה, קוטפים אותו ובניגוד להיגיון הישר מפרידים בין הגרעין ליתר חלקי הפרי ושומרים דווקא על הגרעין, הלוא הוא – פול הקפה. ישנן כמה שיטות להפרדת הקליפה מהפול וגם שיטות שונות לעיבוד הפול עד להבאתו לתנור הקלייה.החל מייבוש טבעי (natural process) דרך שטיפה ועד התססה... אנחנו נתרכז בפול המעובד. 

קלייה  

גם כאן ישנן שיטות רבות לקליית הקפה, אך ברוב המקרים אנחנו משתמשים בתנור קלייה אשר מצליח להגיע לטמפרטורה מאוזנת עד שאנחנו מגיעים לפרופיל הקלייה שאנחנו מעוניינים להגיע אליו. ניתן לקלות קפה גם בבית על מחבת, בדיוק כמו באתיופיה בטקס ה"בונה" אך לרוב יעשה התהליך בבית הקלייה. המרוץ לשמירה על טריות הקפה מתחיל מיד עם סיום תהליך הוצאת הגז מהפול הקלוי. תהליך אשר מתבצע במשך כמה ימים ועד שבוע לאחר קלייתו. משלב זה חשופים הפולים לגורמי השפעה חיצוניים כמו לחות, חום וחמצן אשר עשויים להביא לירידה דרסטית באיכות הקפה – וזה עוד לפני הטחינה. בדרך כלל הקפה שיגיע אליכם הביתה עבר את התהליך הזה כבר. אך ישנם פעולות שניתן לעשות על מנת לנסות ולעקב את תהליך דעיכת טעמם של פולי הקפה. נסו לשמור את הפולים בקופסת ואקום ייעודית אשר תמנע מאוויר להיכנס ותוציא אוויר מיותר ואחסנו אותה – לא במקפיא! – לא במקרר! – אלא במקום מוצל וקריר כמו ארון המזווה וכדומה. 

טחינת הקפה  

למרביתנו אין את האפשרות לקלות ולטחון את הפולים לבד בבית ולכן אנו נאלצים להסתפק בקפה שנטחן מבעוד מועד. שגם זו אופציה נהדרת, אך בכל זאת לאחר טחינת פולי הקפה לאבקה הם פוגשים באוויר ובלחות ואלו מורידים את טריות הקפה בצורה דרסטית. מה ניתן לעשות? כמו עם פולי הקפה, אחסנו את האבקה בקופסת ואקום ייעודית ושמרו אותה במקום מוצל וקריר – בשום פנים ואופן לא במקפיא או במקרר! בהרבה מקרים יגיע הקפה בתוך שקית עם שסתום חד כיווני אשר שומרת על הטריות של הקפה עד לפתיחתו. 

אז מה רוכשים? 

אלו הן האופציות העומדות לרשותכם בכל הקשור לצריכת קפה טרי, מסודרות בסדר יורד: 

  • פולים ירוקים – רכישת פולים ירוקים זוהי הדרך הבטוחה לשתות קפה טרי טרי טרי, אך היא מצריכה מאמץ, ידע ואמצעים. על מנת לעשות שימוש בפולים יש לקלות אותם בבית, לטחון אותם ורק אז תוכלו ליהנות מכוס קפה טעימה.
  • פולים קלויים – אופציה נוספת ונפוצה יותר היא רכישה של פולים שכבר עברו תהליך של קלייה. כל שייוותר לכם לעשות הוא לטחון את הפולים למידה הרצויה ולהכין את הקפה. שימו לב! כי אתם שומרים את הפולים בתנאים נאותים וטוחנים כמות אבקה קטנה בכל פעם.
  • קפה טחון – האופציה השלישית היא לבקש מחנות הקפה לטחון עבורכם את הקפה לאבקה מוכנה לשימוש, רק חשוב לשמור את האבקה בתנאים נאותים.
  • קפה תעשייתי (נמס) – אין צורך להכביר במילים.

לא סתם קפה – קפה תמתי  

אם אתם רוצים להיות בטוחים שרכשתם קפה טרי ואיכותי אתם מוזמנים לקפוץ לחנות הקפה שלנו שנמצאת ממש בכניסה לשוק הכרמל. אצלנו תוכלו ליהנות מכוס קפה טובה, מגוון רחב של תערובות קפה טריות ומיוחדות, מוצרי קפה נהדרים וחיוך רחב. אופציה נוספת היא רכישה ישירה דרך הקטלוג שלנו שנמצא ממש כאן >>>